Vores dedikerede fadderskabsledere:
KIRSTEN POULSEN
Jeg er en kvinde, som nu er folkepensionist. Jeg har arbejdet på samme revisionskontor i 40 år og sluttede mit arbejdsliv i 2023. Jeg har været fadderskabsleder siden 2020. Jeg har et projekt i Indien – Gujarat – som hører under CASP. Projektet støtter børn så de kommer i skole, hvor de samtidig lærer om hygiejne og de får hver dag et måltid mad.
Min motivation er, at kunne gøre en forskel for nogle af verdens fattigste børn. Skolegang betyder alt – både for børnene, men samtidig en støtte for deres familier. At alle pengene går til børnene og IKKE til administration. Jeg har desværre ikke besøgt projektet, men håber det sker en dag.
ANNETTE SKOV JØRGENSEN
Jeg er en kvinde, der er gået på folkepension, jeg har arbejdet hele mit inden for plejesektoren drevet af at gøre en forskel for andre og i mit tilfælde, de ældre og specielt de demensramte. Jeg har været fadderskabsleder siden 2017 og er faderskabsleder for to projekter i Indien et CASP-projekt, der støtter skolegang til børn og et børnehjem i Coimbatore, der hjælper børn med forskellige mentale udfordringer, hvor deres fremtid ellers ville være et liv i rendestenen med en tiggerskål. Min motivation er at gøre en forskel for andre, at arbejde i en organisation, der arbejder ulønnet og hvor hele beløbet, som indbetales til barnet går ubeskåret ud til barnet/projektet.
Jeg har ikke besøgt mine egne projekter, men andre i Indien og Sri Lanka, hvilket kun har øget min motivation til at forsætte i TDH.
GERDA STEFFENSEN OG LEO JENSEN
Jeg hedder Gerda, er pensionist og har siden 2009 arbejdet som fadderskabsleder i TDH. Jeg er glad for at være en del af organisationen, da vi kan se at den hjælp vi yder til fattige børn i projekterne er meget meningsfyldt. Jeg er fadderskabsleder for Trankebar, Indien, Evelyn Nurseries, Sri Lanka og Katolske nonner, Sri Lanka. Min motivation til opgaven kommer især, når vi modtager glade takkebreve fra de unge, der har fuldført deres uddannelser via TDH´s hjælp og nu er i job.
Min mand og jeg har besøgt projekt Trankebar 5 gange og med egne øjne set, hvor stort behovet er for hjælp og hvor meget det nytter at støtte.”
ERIK MOES
Efter en lang erhvervsmæssig karriere indenfor gartnerierhvervet, er jeg i dag pensionist. Mit arbejde gav mig kontakter i flere lande, og indbefattede bl.a. gennemførelse af 2 Danida projekter i Kenya, med tilhørende sundhedsklinik og støtte til lokale skoler. Privat er jeg involveret i en række frivillige foreninger, bl.a. det lokale idrætsliv og i ”Cykling Uden Alder” hvor vi cykler med plejehjemsbeboere på rickshaw-cykler. Socialt engagement har således altid været helt naturligt for mig.
Siden 2020 har jeg været fadderskabsleder for projekt Te-plantagerne i Sri Lanka og projekt Wema Centrer i Kenya.
VASANTHI JAYAWEERA
Jeg kommer fra Sri Lanka og er flyttet til Danmark på grund af min mands arbejde. Vi har to døtre. I Sri Lanka har jeg arbejdet i banksektoren, men siden jeg flyttede til Danmark har jeg været fuldstændig hjemmegående og frivillig medarbejder. Hvert år, rejser jeg tilbage til Sri Lanka for at bøsøge min familie og mine venner.
Siden 2015 har jeg været fadderskabsleder på projektet Elsinore Meth Care. Min motivation for at være fadderskabsleder i Terre des Hommes Dasnmark er, at vi arbejder 100 procent ulønnet og på frivillig basis.
Jeg er også glad for, at midlerne udelukkende går til børn i nød. Hvert år jeg besøger min familie, besøger jeg også projektet. Mit sidste besøg var i februar 2025.
DORTHE KRISTENSEN
Jeg arbejder som farmakonom på Silkeborg Ørne Apotek og har to voksne piger adopteret fra Korea. Har været en del af Terre Des Hommes Danmarks bestyrelsen i 25 år. Jeg har været fadderskabsleder siden 1996, og er i dag fadderskabsleder for projekterne;
Bustee Walfare Centre, Casp Balwaadi, Ek Prayas, Halabawava, Tsunami, Khetwadi, Government Girls Senior Secondary School, Indien – Hikkaduva, Nugegoda, Tricomalee, Sri Lanka og Arusha i Tanzania.
Min motivation for at være frivillig i Terre des Hommes er, at jeg kan være med til at gøre en forskel for de børn, som ikke har muligheder for skolegang m.m. på grund af forskellige omstændigheder i deres familier. Jeg har været ude og besøge alle projekterne og set med egne øjne, hvor meget det hjælper at kunne støtte.
KAROLINE JAKOBSEN
Jeg hedder Karoline, er 27 år og bosat i Silkeborg. Jeg fik i 2019 elevplads som farmakonom på Ørne Apoteket i Silkeborg, og her hørte jeg for første gang om Terre des Hommes. Jeg var nemlig så heldig at få en kollega som er meget involveret i Terre des Hommes – og har været det i mange mange år. Hendes fortællinger, oplevelser og engagement i Terre des Hommes vakte min interesse.
Inden jeg startede på uddannelse har jeg bl.a. brugt mine sabbatår på at rejse i verden. Tanzania blev et sted som fik en særlig plads i mit hjerte. Her arbejdede jeg som frivillig på et børnehjem i et meget fattigt område. Sikke en øjenåbner. Sikke en oplevelse. Som nu færdiguddannet farmakonom, har jeg muligheden for at give en hjælpende hånd. En hjælpende hånd til børn i nød. I dag er jeg fadderskabsleder for projektet: CMM Markanissa, Etiopien. Min tid bliver meget mere værd, når jeg kan bruge den på Terre des Hommes og vores arbejde med diverse projekter rundt omkring i verden. Jeg vil gerne være med til at gøre en forskel – og vi, Terre des Hommes, gør en forskel.
DORTE STENBRYGGEN
Jeg er 79 år, bor i Nordjylland. Jeg er gift med Finn, og har to børn. Jerena, som er adopteret fra Indien og André som er adopteret fra Korea. Jeg har endvidere haft plejebørn i ca. 25 år.
Jeg har været fadderskabsleder i 21 år og er i dag fadderskabsleder for Tihar Jail, New Delhi og et projekt under CASP, Mumbai.
Det motiverer mig, der med en fadderskabsordning er mulighed for at mange børn bliver hjulpet til en bedre fremtid, blandt andet får de skolegang og støtte fra det projekt de er en del af. Dermed får de bedre mulighed for at få en uddannelse og klare et voksenliv på bedre vilkår. Det motiverer mig også at læse om, hvor godt det går med børnene og den positive kontakt, der er med fadderne. Jeg har desværre ikke været ude og besøge projekterne.
DORIS DALGAARD
Jeg er en kvinde, der er gået på pension. Jeg er læreuddannet og har arbejdet i Folkeskolen. Nu bruger jeg min tid på frivilligt arbejde i forskellige organisationer blandt andet Terre des Hommes Danmark. Jeg har været fadderskabsleder siden 2009. Fadderskabsleder i Rumænien, som lukkede i 2015. Terewayangani, Indien, som jeg har haft siden 2009. Tibetanske flygtningebørn, Indien siden 2017.
Min motivation for at arbejde frivilligt i Terre des Hommes er, at gøre en forskel for både børnene ude i projekterne og fadderne her i Danmark. Jeg besøgte projektet i Rumænien i 2014.
ANNETTE JENSEN
Jeg hedder Annette Jensen, bor i Vejle og arbejder i Aarhus. Jeg er uddannet Grafisk designer og arbejder som designer og projektleder. Jeg har en datter på 19 år, som går i gymnasiet og jeg er heldig at have hende hjemme et par år endnu, håber jeg. Vi bor i vores byhus i Vejle centrum. Jeg har nogle gode venner som jeg nyder at være sammen med. Jeg dyrker sport 2 gange om ugen, nyder gode bøger og kreative sysler.
Jeg taler flere sprog og spansk er et af dem. Begyndte som fadderskabsleder i november 2024 og har projekt Orientame i Columbia, hvor der er tilknyttet ca. 148 børn. Min motivation for at være frivillig i TDH, var gennem min veninde Anja, som har talt varmt om organisationen over de seneste mange år og på den måde er det nu blevet til at jeg blev spurgt om jeg ville være fadderskabsleder. Desværre har jeg ikke endnu, været ude og besøge projektet, men det kunne være særdeles spændende og sikkert også lærerigt og givende.