Designvirksomhed i Aarhus rammer plet med unikt produkt, der hjælper fattige søskende

Designvirksomheden LIND DNA i Aarhus, der skaber eksklusive livsstilsprodukter ved anvendelse af naturlige og genanvendelige materialer, er ikke en helt almindelig virksomhed. For det første har søstrene Bine og Mie Lind på få år opbygget en succesfuld millionforretning med egne designs, der håndlaves i Danmark, og forhandles i mere end 30 lande. For det andet så involverer søstrene sig personligt i at gøre en forskel for søskende i fattige familier. Det sker i et unikt samarbejde med nødhjælpsorganisationen Terre des Hommes Danmark.

Hver gang LIND DNA sælger et sæt af deres Curve Candle Holder, så går 40 kr. ubeskåret til at hjælpe søskende i fattige familier i Arusha, Tanzania så de kan vokse op sammen. De foreløbige salgstal tyder på, at søstrene igen har ramt plet.

Det var LIND DNA, der tog kontakt til Terre des Hommes for at starte et samarbejde.

”Vi vil gerne give søskende mulighed for at vokse op sammen. Vi vil gerne give familierne, vi støtter, adgang til tøj, mad, sundhed og uddannelse. Terre des Hommes er en etableret hjælpeorganisation som bygger på frivilligt arbejde og hvor både ledelse og bestyrelse arbejder ulønnet. Det betyder, at bidragene går ubeskåret til børnene og projekterne” forklarer Bine Lind og fortsætter: ”Vi har valgt at gøre det, fordi det er vigtigt og fordi vi har muligheden for det. Som søstre kender vi det stærke bånd, der eksisterer mellem søskende, og som virksomhed ønsker vi at gøre en forskel med vores designs og vores produkter”.

2016-05-04-14-49-16

Ester Alexander er daglig leder af skolen i Arusha og medlem af parlamentet i Tanzania Her er hun på besøg hos LIND DNA i Aarhus med sin mand, Alex, Bine og Mie Lind.

Hos Terre des Hommes sætter landsformand Johnny Heinmann også pris på samarbejdet. ”LIND DNA er et rigtig godt eksempel på, at det er muligt både at opbygge en stor succesfuld virksomhed, og samtidig hjælpe med at gøre verden til et bedre sted for de mange børn, der har brug for hjælp. Vi har netop modtaget den første opgørelse over salget, og det er positiv læsning. Sammen med LIND DNA vil vi komme til at hjælpe mange søskende i Arusha”.

Arusha, Tanzania

I Arusha i det nordlige Tanzania kæmper mange familier for at holde søskende sammen. Mange er så fattige, at børnene enten må tigge på gaden eller sendes på et børnehjem. Dette er ofte virkeligheden for familier med flere børn. Når disse børn skilles fra familien og sendes på børnehjem, mister de chancen for en sund opvækst i et sikkert, velkendt miljø tæt på deres søskende.

Tanzania er et af de fattigste lande i verden, beliggende i Østafrika blandt en række andre fattige, lande, som er plaget af væbnede konflikter, politisk ustabilitet og fødevaremangel på grund af tørke. Den globale flygtningekrise i disse år hænger direkte sammen med den kritiske tilstand i mange af disse lande, men krisen er samtidig med til at flytte fokus fra de lokale befolkningers levevilkår i disse lande.

Arusha ligger i det nordlige Tanzania og har en befolkning på 400.000.

Derfor er der brug for hjælp for at sikre, at disse familier kan blive sammen og samtidig gå en lysere fremtid i møde.

Formålet med GLOW TOGETHER er at gøre det muligt for søskende at vokse op sammen og samtidig sikre, at hele familien har adgang til tøj, mad, sundhed og uddannelse.

Børn adskilles fra deres familie hver dag i Tanzania på grund af familiens manglende ressourcer til at tage sig af dem. Selv når en familie har sendt et barn på børnehjem, er det stadig en kamp at sikre de andre børn adgang til mad, sundhed og uddannelse.

Om LIND DNA

LIND DNA er en dansk designvirksomhed, som blev grundlagt af søstrene Bine og Mie Lind i 2013. Lind søstrene arbejder med naturlige og genanvendte materialer for at skabe eksklusive livsstilsprodukter, som bringes til live af erfarne, danske håndværkere.

I en alder af henholdsvis 21 og 22 år besluttede Lind søstrene at udvikle designs, som både respekterer og udvikler den danske designtradition. Lokal produktion og håndværk, brugen af naturlige og bæredygtige materialer samt familiebåndet er blandt den danske designvirksomheds grundlæggende værdier.

I dag sælger LIND DNA deres designs i mere end 30 lande, hvor de modtager stor opmærksomhed for deres minimalistiske og funktionelle tilgang til bæredygtigt interiør design.

BÆREDYGTIGT DESIGN

At forene naturlige materialer med inspiration fra naturen selv for at skabe funktionelle og æstetiske livsstilsprodukter er hjertet i LIND DNA designkonceptet. Recycled læder, eg og naturuld er hovedingredienser i interiør designkollektionerne.

MADE IN DENMARK

“Made in Denmark” konceptet efterleves til fulde af LIND DNA. Dansk håndværks unikke traditioner sikrer en enestående kvalitet i alle LIND DNA designprodukter. Den lokale produktion sikrer samtidig høj fleksibilitet og en fortsat udvikling og fornyelse af de forskellige designkollektioner.

LIND FAMILIEN

De to søstre Bine og Mie Lind arbejder tæt sammen hver dag og er involveret i alle processer fra design og udvikling til markedsføring og distribution. Navnet LIND DNA kommer fra det stærke bånd mellem grundlæggerne, virksomheden og de personlige, unikke designs.

Køb CURVE HANDLE HOLDER hér: http://www.linddna.com