TERRE DES HOMMES DANMARK 

AT GØRE EN FORSKEL 

Du kan hjælpe os med at gøre en forskel ved at donere som fadder, medlem eller med enkel ydelse. Læs mere om hvordan du kan hjælpe et barn på vores hjemmeside.

DU KAN FØLGE OS HER:

FACEBOOK FACEBOOK
I N S T A G R A M I N S T A G R A M
WWW.TERREDESHOMMES.DK WWW.TERREDESHOMMES.DK

NYHEDSBREV

JUNI 2021

                                    


SOMMEREN HAR RAMT DANMARK

Vi er i den grad gået ind i sommeren, med fornyet håb om normalitet i vores hverdag, som ikke er underlagt restriktioner i form af masker og isolation fra vores kære. Vi sætter pris på livet i en ny kontekst og det svære år har for mange rystet os sammen, på en anden måde.
Vi kan ikke sige de samme privilegier gælder fx Indien eller Sri. Lanka, hvor der er stadig hårdt brug for vores hjælp.
Vi har med vores Corona indsamlingen allerede hjulpet mange og vi vil i juni udgaven dele en succeshistorie med jer, som tydeligt beskriver at det kan betale sig. 
Vi vil også fortælle om nogle ildsjæle, som har arbejdet intens for at strikke tæpper, der skal sendes afsted til steder, hvor der er hårdt brug for dem.
Da vi er en forening i vækst, søger vi hele tiden fadderskabsledere, så vi kan hjælpe så mange børn som muligt. Nedenfor i afsnit 3 finder du en kort beskrivelse af, hvad det vil sige at arbejde som fadderskabsleder og hvad vi kan tilbyde. 
 

 
             
 God læselyst :-)                                                 


APPEL - MEDLEMSBIDRAG 2021

I sidste Nyhedsbrev havde vi en appel om indbetaling af medlemsbidrag for 2021, men vi må desværre erkende at der stadig er et stykke vej til mål.
Vi er meget stolte over, at vi år efter år har fokus på at de midler som sponsoreres, går til børnene, men vi har alligevel stadig brug for hjælp til at drive Terre des Hommes Danmark. 
 
Som andre frivillige organisationer, har vi naturligvis udgifter forbundet med at drive en forening, hvor der skal bruges midler til revision, gebyrer, pengeoverførsler m.m., hvilket er noget vi ikke kan komme udenom.
 
Derfor er dit medlemsbidrag af højeste betydning for, at vi også i fremtiden kan udsende de indbetalte fadderskabsbeløb til børnene, uden at skulle indregne andet end absolut uundgåelig administration og gebyrer.

Vi vil udsende en faktura til de af jer som mangler at indbetale medlemsbidraget, vi håber af hjertet at I vil tage godt i mod den mail vi sender ud med en lille fil vedhæftet på 120 kr. pr. person.
 
 
 
Medlemsbidraget bedes indbetalt til Nordjyske Bank på konto:
 
Reg. nr. 7448
Kontonr. 1011513               
 
 
På forhånd tusinde tak.                                      
 HJÆLPEN NÅR FREM - EN SUCCESHISTORIE

Gerda, som er en af vores super dygtige fadderskabsledere, fortæller her om den glæde det er at sende indsamlede midler til der hvor nøden er størst.
     -Terre des Hommes, Danmark har længe kørt en Coronaindsamling og som fadderskabsledere blev vi opfordret til at søge om midler til vore projekter. Jeg benyttede mig af tilbuddet, fordi vores indiske kontakt Sebastian fra Trankebar projektet i Indien, havde fortalt os at den indiske regering under Coronaepidemien havde lukket et handicapcenter med 38 børn, fordi centeret var i meget ringe stand. De 38 børn blev nu overført til Sebastians pleje og ophold.
Derfor var glæden meget stor da jeg kunne meddele ham, de var bevilliget 5.000,- Kroner til madvarer.


Det er en stor tilfredsstillelse at sende sådan en besked og vi er alle bidragsyderne til Corona indsamlingerne stor tak skyldig.
                                                                                                          

                
ER DU EN DEL AF DET FREMTIDIGE TEAM AF FADDERSKABSLEDERE?                                                                                                      
Terre des Hommes Danmark er i en vækstfase, hvor der er hårdt brug for flere fadderskabsledere.
I Terre des Hommes Danmark har vi en gruppe af meget dedikerede fadderskabsledere, som hver især er ansvarlig for et projekt i fx Indien. 
Fadderskabslederen har en tæt kontakt til fadderne i Danmark og til projektlederen i det pågældende land.  
Som ny fadderskabsleder vil du få en grundig introduktion til hvem Terre des Hommes Danmark er, men også til Terre des Hommes International og hvordan vi samarbejder på tværs af landene.
Til at forstå sammenhængen i hvordan vi arbejder vil vores Landsformand Linda Svartzengren gennemgå forretningsplanen for Terre des Hommes Danmark, så du får en indsigt i vores kortsigtede/langsigtede strategier. 
Annette Jørgensen, som er ansvarshavende kontaktperson for fadderskabslederne, vil gennemgå projekterne og give dig alt det relevante materiale.
Du vil få et tæt samarbejde med Annette Jørgensen, der vil sikre at du bliver sat godt ind i vores arbejdsgange. Du vil også få et tæt samarbejde med de andre fadderskabsledere, samt bestyrelsen for Terre des Hommes Danmark.
Du skal forvente ca. 2-3 møder årligt, hvor alle fadderskabsledere mødes og hvor Linda Svartzengren, også er til stede, så den tætte kommunikation mellem bestyrelse og fadderskabsledere holdes intakt. 
Formålet med møderne er status på foreningen, videndeling og opdatering på vores projekter. Disse møder er super informative og bidrager med et herligt samvær, hvor vores fælles mål er, at gøre en forskel!
I 2020 fik vi Intranet, hvilket vi er stolte af, da det er et fantastisk arbejdsværktøj for både bestyrelsen og fadderskabslederne. 

Synes du det lyder interessant?

Så skynd dig at skrive til vores kontaktperson for fadderskabslederne, bestyrelsesmedlem Annette Jørgensen, e-mail: acj@mail.dk eller kontakt Annette på mobil 22 43 13 80.


Vi glæder os til at byde dig velkommen i vores team!                                                      STRIKKEDE TÆPPER TIL GOD GAVN

Anne Marie Harrsen, som er tidligere bestyrelsesmedlem i Terre des Hommes Danmark og nu leder af en arbejdsgruppe i Holbæk for Terre des Hommes Danmark, gør en kæmpe forskel for mange nødlidende. 

Her fortæller Anne Marie:
Efter en tur til Calcutta, til Mother Theresas børnehjem i Calcutta i 1992 besluttede jeg, at jeg ville prøve at aktivere nogle af beboerne på det plejehjem, hvor jeg arbejdede som fysioterapeut. Sammen med aktivitetsafdelingen fik vi sat gang i syning af babytæpper og strikning af lapper til tæpper. Babytæpperne blev solgt og de strikkede tæpper sendt til Indien.
I løbet af de næsten 30 år, der er gået, er der blevet strikket utallige tæpper. Desværre har jeg ikke tal på, hvor mange i alt, men de damer, der strikker nu, har indtil nu i år lavet 22 tæpper.
                                                                                     
Damerne på billedet er Annelise på 81 år, Betty på 94 år og Anne, som kommer udefra og hækler tæpperne sammen. Det sidste medlem af gruppen var desværre ikke hjemme, da billedet blev taget.
Vi i Terre des Hommes Danmark er meget glade for det store arbejde og den ihærdighed damerne har lagt i det.
Mange hilsner Anne Marie Harrsen   
TUSIND tak Anne Marie for din dedikation og hjælp 

GENERALFORSAMLING 2021 TERRE DES HOMMES DANMARK

Vores generalforsamling bliver igen i år afholdt på Brogaarden, som vi har indgået et fantastisk samarbejde med.
Mødet afholdes søndag, den 19. september kl.14.00 - 16.00 på Brogaarden Abelonevej 40, Strib 5500 Middelfart

Agenda, vil blive offentliggjort på vores hjemmeside inden mødet. 
 

 
 

Vi vil gerne slutte dette nummer af Nyhedsbrevet af med at ønsker jer alle en super herlig solskinsrig sommer !
                                                       

Kender du nogen som kunne tænke sig at modtage Nyhedsbrevet eller ønsker at blive medlem  må du meget gerne henvise til vores hjemmeside https://www.terredeshommes.dk/nyheder/nyhedsbrev/
De varmeste forårshilsner,
Terre des Hommes Danmark       
                           
                                                                                                


Næste Nyhedsbrev udkommer september 2021.