TERRE DES HOMMES DANMARK 

AT GØRE EN FORSKEL 

Du kan hjælpe os med at gøre en forskel ved at donere som fadder, medlem eller med enkel ydelse. Læs mere om hvordan du kan hjælpe et barn på vores hjemmeside.

DU KAN FØLGE OS HER:

FACEBOOK FACEBOOK
I N S T A G R A M I N S T A G R A M
WWW.TERREDESHOMMES.DK WWW.TERREDESHOMMES.DK

NYHEDSBREV

DECEMBER 2021   
Af Landsformand Linda Svartzengren     
                  

                                                


DECEMBER 2021
 
I det sidste nummer af Nyhedsbrevet i 2021 fra Terre des Hommes Danmark, kan du blandt andet læse om en vellykket Kirkekoncert i Frederiks Kirke, en beskrivelse af forholdene i Indien, hvor Coronavarianten Omikron har gjort sit indtog.
Så vil vi gerne sige tak til en tidligere fadderskabsleder Mogens Pedersen for sit arbejde i Terre des Hommes Danmark og til slut vil vi sende en julehilsen fra vores skønne Landsambassadør Jan Schou som vil berige vores december udgave med en julehilsen. 


God læsning.

                                                         

CORONA INDIEN 
                                                                                                                
                                                                                                          
Fra vores samarbejdspartner CASP i Indien har bestyrelsesmedlem Annette Jørgensen modtaget nedenstående 
           
Situationen i Indien er stadig meget anspændt. Den nye Corona variant Omicron har skabt nye bekymringer.
 
Jeg har modtaget fuld vaccination, men børn (under 18 år) får stadig ikke vaccinen. Tilgængeligheden af ​​vacciner er stadig en udfordring i betragtning af Indiens enorme befolkning, men heldigvis er der kun lidt modstand mod vaccination i Indien bortset fra nogle religiøse grupper.
 
Næsten alle faciliteter undtagen skoler er nu åbnet. Indkøbscentre, biografer, restauranter og swimmingpools er alle åbne. Kollegier er også åbne, og studerende har mulighed for at deltage i fysiske eller online klasser. Skoler er blevet åbnet i nogle dele af landet, hvor der er flere  i landdistrikterne og mindre i byerne. Her tillader de kun halvdelen af ​​eleverne at deltage på en hvilken som helst dag.
 
Børn er dog stadig dybt berørte. Antallet af dødsfald omkring dem har forårsaget en dybtliggende angst for at miste en elsket. Også den økonomiske nød sidste år og den deraf følgende fødevaremangel står stadig klart i deres hukommelse. Selv nu, når de går i skole, får de tjekket deres temperatur og får besked på at bruge desinfektionsmidler. Dette øger deres angst, selvom de ikke rigtig udtrykker det som sådan. Børn har mere end noget andet vænnet sig til skærme og ikke den sociale kontakt. De har glemt deres gamle klassekammerater og kender ikke deres nye klassekammerater.

 
Piger bliver ikke prioriteret og værdsat som man ser det med drenge. Et eksempel er indkøb af menstruationsbind til pigerne som ikke prioriteres. Når familier ikke havde råd til at købe mad, hvem vil så købe menstruationshygiejneprodukter?
 
Uddannelse er dog det største tab. Børnene rykkede ikke en klasse op sidste år og meget tyder på at de heller ikke rykker op i næste klasse i år. Men i næsten to år har der ikke været nogen læring. Dette skyldes blandt andet at forældrene ikke har råd til at købe det nødvendige udstyr til hjemmeundervisning. Så yngre børn og piger fik bestemt ikke brugt den ene enhed, der muligvis var tilgængelig i husstanden. Som et resultat har børn ikke blot mistet næsten to års uddannelse, men har endda stort set glemt, hvad de havde lært tidligere. Som et resultat af det, er at børnene faktisk er tre til fire år bagud i uddannelse nu.
 
Det vil tage mange år at indhente børnenes tab på grund af denne frygtelige virus.
 
På trods af alt dette har vi  takket være støtten fra Terre des Hommes Danmark har vi i CASP været i stand til at yde hjælp til børnene. Vi har leveret mad, betalt for de nødvendige data til onlinekurser, leveret menstruationshygiejneprodukter og også ydet rådgivning.
 
Der mangler dog stadig at blive gjort meget mere, og vi vil derfor sætte pris på jeres fortsatte støtte.
 

                                                                                                                                          

Der er ingen tvivl om med ovenstående appel, at der stadig er brug for vores hjælp derude og der er langt igen før vi nærmer os tilstande i Danmark
                

VELLYKKET KIRKEKONCERT I FREDERIKS KIRKE
                                                                 
Det var en særdeles vellykket kirkekoncert som blev afholdt i Frederiks kirke den 26.oktober 2021.
140 gæster blev underholdt af to musiske herrer Anders & Bent Bro, som tog gæsterne med på en tur i sang og musik med fortællinger fra det vestjyske område. Alt i alt en stor succes.
Billetindtægterne fra aftenen gik til et af Terre des Hommes Danmarks projekter i Gurajat i Indien. Projektet i Gurajat har til formål at sikre skolegang for så mange børn som muligt, særdeleshed pigerne, der ofte bliver glemt. 
Mod nord og øst grænser området op til en saltørken, der er på størrelse med Danmarks areal. Ud over den korte periode, hvor monsunregnen falder, findes der ikke meget vand i området – og slet ikke rent drikkevand. Det betyder, at mange børn lider af diarré, og et stort antal børn dør, inden de er fyldt fem år. Fattige forhold betyder også, at analfabetisme er udbredt, og i dag er der stadig brug for hjælp til at give børnene mulighed for at gå i skole.
Terre des Hommes Danmark støtter  250 børn i området via fadderskaber og har sammen med organisationen CASP medvirket til boring efter vand. Men der er stadig lang vej igen.

Terre des Hommes Danmark vil gerne takke menighedsrådet for det frugtbare samarbejde i forbindelse med afholdelsen af kirkekoncerten. 

JULEGAVE ELLER MANDELGAVE IDE TIL KVINDEN ELLER MANDEN SOM HAR ALT

                                                                                                                                    
Vi kender vel alle den situation, hvor vi lige inden juleaften mangler at give en lille julegave til en som står os nær eller vi har lovet at tage en mandelgave med.
Vi har løsningen til dig; giv den person som står dig nær et fadderskab til en af de mange børn vi har på venteliste og som venter på hjælp.
 
For 110 kr om måneden kan man gøre en kæmpe forskel for et barn som ikke lige nu kan se frem til en juleaften med masser af mad, gaver og samvær med familien i trygge rammer.

 

Beløbet er fradragsberettiget, så vær med til vi alle i flok for små penge gør noget stort.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           MEDLEMSBIDRAG SÆTTES OP I 2022            
 
I en del år har vi holdt vores medlemsbidrag nede på 120 kr. per. person, men da bankgebyrer, revision, pengeoverførsler stadig er en stor post og er støt stigende, kan de indtægter vi modtager fra medlemsbidraget, desværre ikke holde trit med udviklingen i udgifterne, derfor blev det på sidste Generalforsamling i Terre des Hommes Danmark besluttet at sætte medlemsbidraget op til 150 kr. per. person fra 1. januar 2022.  
 
Derfor er dit medlemsbidrag af højeste betydning for, at vi også i fremtiden kan udsende de indbetalte fadderskabsbeløb til børnene uden at skulle indregne andet end absolut uundgåelig administration og gebyrer.

 
  
                                                                                                                                                                                    


OPDATERING FRA FADDERSKABSLEDERNE

Normalt modtager jer som er faddere til børnene en årlig rapport fra projektstedet her i december måned. Som tidligere beskrevet fylder Corona stadig utroligt meget, hvilket blandt andet betyder at det kan være svært at indhente de rapporter som vi årligt sender ud til tiden. 
Vi lover jer at vi sender dem ud lige så snart vi har modtaget dem.
                                                                                                                                               

TAK TIL TIDL. BESTYRELSESMEDLEM OG FADDERSKABSLEDER MOGENS PEDERSEN

Mogens Pedersen har i en lang årrække været dels fadderskabsleder, men også bestyrelsesmedlem i Terre des Hommes Danmark, hvor Mogens har bidraget og løftet mange opgaver til foreningens interesse. 
Mogens har i travle perioder været en uvurderlig hjælp og det har ikke været svært at mærke Mogens ildhu for at kunne gøre så meget for børnene som muligt. 
Bestyrelsen og fadderskabslederne vil sige dig KÆMPE TAK for dit engagement, de opgaver du har løftet og så ikke mindst et tak for dine konstruktive indspark til vores møder. 
Vores kasserer og bestyrelsesmedlem Dorthe Kristensen og bestyrelsesmedlem og leder for fadderskabslederne Annette Jørgensen, vil midlertidigt passe og pleje Mogens projekter indtil de nye fadderskabsledere starter i begyndelsen af det nye år.

                                                                                                                           
JULEHILSEN FRA LANDSAMBASSADØR FOR TERRE DES HOMMES DK, JAN SCHOU

                                                                                                           
Det er mig en stor fornøjelse at runde dette Nyhedsbrev af med at videresende en julehilsen fra vores trofaste hjertevarme Landsambassadør for Terre des Hommes Danmark, Jan Schou. 
Vi har haft fornøjelsen af i mange år,  at arbejde sammen med Jan i fælles front på at gøre en forskel for de mange nødlidende børn. 

Blandt andet kan nævnes det årlige Ganløse Show som løber af stablen 27.marts 2022 i Ganløse. Når hele programmet er på plads og billetsalget åbner, vil vi sende en særskilt information ud til jer alle som er med på vores mailingliste. 

Jans julehilsen finder du nedenfor i dette link:

https://youtu.be/xr75JU_BiRE

                                 
 


Vi vil gerne slutte, dette nummer af Nyhedsbrevet af, med at ønske jer alle en god jul og lykkebringende nytår og sige jer hjertelig tak fordi I støtter Terre des Hommes Danmark.  
                                                                                                                                    

De varmeste hilsner,
Terre des Hommes Danmark       

                         
                                                                                                
         
Næste Nyhedsbrev udkommer marts 2022