TERRE DES HOMMES DANMARK 

AT GØRE EN FORSKEL 

Du kan hjælpe os, med at gøre en forskel ved at donere som fadder, medlem eller bidrage med en enkel ydelse. Læs mere om hvordan du kan hjælpe et barn, til en bedre fremtid på vores hjemmeside. Eller følg os på de sociale medier. 

Terre des Hommes Danmark har eksisteret i 56 år. 

DU KAN FØLGE OS HER:

FACEBOOK FACEBOOK
I N S T A G R A M I N S T A G R A M
Twitter Twitter
Terredeshommes.dk Terredeshommes.dk
                                                                         

NYHEDSBREV

September 2023
Af næstformand Anja Olsen    
                                                                                                                                                                

Uddannelse er det mest powerfulde værktøj man kan bruge til at ændre verden
En stærk overskrift, som er grundkernen i Terre des Hommes Danmarks mange projekter. Vi hjælper med skole, uddannelse, mad og medicin efter devisen hjælp til selvhjælp. I de 56 år Terre des Hommes Danmark har hjulpet børn i nød er mennesker, som lever i ekstrem fattigdom halveret, ifølge FN´s verdensmål, der har afskaffelse af fattigdom, som det første mål af i alt 17 verdensmål. Globalt set lever omkring 700 millioner stadig for mindre end 1,9 dollars, som er lidt over 13 kroner (d.d.2023) Den økonomiske vækst i lande som Kina og Indien har været med til at løfte millioner ud af fattigdom. Dog er det kvinderne som oftere lever i fattigdom end mænd, på grund af ulige adgang til lønnet arbejde, uddannelse og ejendom. Derfor nytter det at støtte og hjælpe børn til at lære, uddanne sig så de kan klare og forsørge sig selv og familien.
                                             

CASP i Indien
CASP er en NGO i Indien, som Terre des Hommes Danmark samarbejder med via fadderskaber og sponsorater. Her er uddannelse en meget stor og afgørende faktor, til en god og gunstig fremtid. Fra den seneste rapport (2021-2022) fremgår det at 4520 børn og 2989 voksne er blevet støttet via CASP.

Tihar fængselsprojekt – uddannelse af indsattes børn
Et af de projekter som Terre des Hommes Danmark støtter i samarbejde med CASP, er arbejdet med uddannelse af skolebørn af indsatte i Tihar fængslet, Delhi. Sponsorprogrammet sætter fokus på pædagogisk støtte til børn af indsatte, især af ressourcesvage familier og enlige forældre, hvor børn får økonomisk støtte til skolegebyrer, studieudgifter, undervisningsmateriale, bøger og uniform.
Desuden bliver børnene også undervist i at udvikle deres kreativitet og medvirker i workshops for at udvikle deres personlige rettigheder og sundhedspleje. Projektet tæller 67 børn og sponsorprogrammet fortsætter til barnet er færdiguddannet eller til forældre er løsladt.


Læs mere om Tihar fængslet her.                                            


                                                                                                                    


Vi søger faddere til disse børn

En lille dreng fra Khetwadi projektet, Mumbai
Denne lille drengs største ønske er at få sig en fadder, som kan sikre hans skolegang, og til slut et eksamensbevis. Hans drøm er at blive pilot, da han er dygtig i skolen, skulle denne drøm nok kunne realiseres med hjælp.
Hans far døde sidste år og dermed står hans mor som eneforsørger for ham og hans søster. De bor sammen med hans bedsteforældre i et par små rum, men de er gamle og har ikke længere mulighed for at arbejde, så det hele hænger på hans mor, med at få dagligdagen til at hænge sammen, og da hun ikke hele tiden har et job, er hendes eneste hjælp fra hendes bror, som også har en familie, der skal forsørges. Derfor vil støtte til denne dreng betyde en verden til forskel for denne lille familie.

Pige fra Sydindien fra Trankebar projekter
Denne 12årige pige fra Sydindien, har meget brug for en sponsor. Hendes forældre er fattige landarbejdere med en ussel løn. Der er store problemer med at skaffe til det mest nødvendige, skønt moderen er meget indstillet på børnene skal have skolegang og uddannelse, ser det håbløst ud for familien, hvis de ikke får hjælp.
 

Dreng fra Gujarat projektet i Indien
Denne 13årige dreng kommer fra et meget fattigt område. Fadderen arbejder som løs medhjælper rundt på gårdene i omegnen og har ikke fast arbejde. Efter Corona er de fleste børn kommet bagud med indlæring, men denne dreng er nysgerrig på at lære, så han er kommet rigtig godt i gang igen. Men han mangler en fadder og her kan du gøre en stor forskel. Bliv fadder til drengen og indirekte også for hans familie.





Pige fra Mumbai, Indien
Denne 12årige pige mangler en fadder. Pigen og hendes familie bor i Mumbai, og hun er interesseret i dans og sang. Pigens mor er hjemmegående og hendes far har arbejde. Udover pigen, har hun to søskende og pigens forældre er meget opsatte på, at deres børn får en skoleuddannelse.

 

Ønsker du at støtte et af disse børn, så kontakt Dorthe Kristensen, telf. 60742015 eller mail til dorthe.kristensen@tdh-intra.dk


En generøs sponsorgruppe gennem 45 år
1,9 millioner kroner sendt ud til fadderskabsbørn, skoleuddannelser, sundhedsoperationer og bygninger. Gennem 45 år har Hedehusene Humanitære arbejdsgruppe, med Lise Jensen i front, støttet 60 børn til de var færdige med deres skoleuddannelser gennem Terre des Hommes Danmark.

Det hele startede i mødet med frivilliges store arbejde i Terre des Hommes Danmark og blev fundamentet til Lise Jensens store passion og hobby, at hjælpe børn i nød. Gruppens første donation på 10.000 kr., blev til 60 symaskiner til en skole i Bangladesh.

     - Det giver os så meget, fordi pengene går til børnene og vi bestemmer, hvad pengene skulle bruges til. Det er min store hobby og det er derfor jeg lever endnu, fortæller Lise Jensen, der har været meget syg af kræft.

 

Hedehusene humanitære arbejdsgruppe fejrer 45års jubilæum i år og består af 15 kvinder, der strikker, hækler og syer med humanitærindsamling for øje. Al deres indsamling er udelukkende gennem salg af håndarbejde kreeret gennem året; vanter, børne- og babytøj, krammedyr, børnerygsække, dukketøj, huer og vanter, julenisser og meget andet.

     -Selv mit barnebarn er med i velgørenhedsarbejdet. Siden hun som 4årig kunne lægge to og to sammen, har hun stået for fiskedammen på vores markeder og er i dag vores kasserer. Hun er simpelthen uundværlig, fortæller Lise Jensen til Terre des Hommes Danmark.

Hedehusene humanitære arbejdsgruppe afholder deres årlige julemarked d. 12. november kl. 10 – 15 i festsalen på Hedehusene skole, Græshøjvej 4, 2640 Hedehusene. Her vil være tombola, lotteri, gløgg, æbleskiver og hjemmebag. På de fem timer julemarkedet er åbent, samles der ind for omkring 40.000 kroner.


Læs mere her.
 

NYT NYT NYT  -  Terre des Hommes Danmark har fået mobilepay, så nu kan du overføre penge til vores mobilepay nummer 176494.
 

 

Tak fordi du læser med, støtter og bakker op om vores arbejde.

Det er vi meget taknemmelige for. Vi ønsker dig et smukt efterår. 


De varmeste hilsner,
Terre des Hommes Danmark       

          

Send gerne vores nyhedsbrev videre i dit netværk. På forhånd Tak.   
  
Næste Nyhedsbrev udkommer december 2023                                                                                                                                                                                                            
Du kan læse om alle vores projekter - lige her
Støt nu