TERRE DES HOMMES DANMARK 

AT GØRE EN FORSKEL 

Du kan hjælpe os, med at gøre en forskel ved at donere som fadder, medlem eller bidrage med en enkel ydelse. Læs mere om hvordan du kan hjælpe et barn, til en bedre fremtid på vores hjemmeside. Eller følg os på de sociale medier. 

Terre des Hommes Danmark har eksisteret i 55 år. 

DU KAN FØLGE OS HER:

FACEBOOK FACEBOOK
I N S T A G R A M I N S T A G R A M
Twitter Twitter
Terredeshommes.dk Terredeshommes.dk
                                                                         

NYHEDSBREV

Marts 2023
Af Sekretær Anja Olsen    
                                                                                                                                                                

Konsekvenserne af en Coronapandemi og en eksplosiv inflation
Året er stadig sprødt, selvom vi skriver marts og i disse dage tænker tre år tilbage, hvor vi globalt pludselig stod overfor en pandemiperiode med følger vi aldrig havde prøvet før. Det føles næsten uvirkeligt, at tænke på, at verden over blev nedlukning, ingen kys og knus, hjemmearbejde - og skoling dagligdag. Konsekvenserne af en global Coronapandemi, senere krig og inflation, ses tydeligt hos de allermest fattige rundt om i verden. Forældre har mistet indtjening og er tvunget til at vælge hvilket af deres børn de skal sende i skole. Det er desværre blevet dagligdag for fattige mennesker. Derfor står Terre des Hommes endnu mere på tæerne, for at hjælpe og samle ind, så vi kan støtte endnu flere børn og familier med skolegang og mad.                                             

             Stort Gallashow til fordel for TDH DK

Vi starter med en stor og glædelig nyhed. Vores landsambassadør Jan Schou og hans kære skuespiller kollegaer, samt hele personalet, som denne dag arbejder gratis i Ganløse Kro, har igen i år skabt et stort og forrygende Gallashow til fordel for Terre des Hommes Danmark. 

Billetterne til showet blev revet væk på ingen tid og mange havde allerede booket billetterne sidste år, for at sikre sig en plads til det dette traditionsrige gallashow, hvor publikum trofast møder op år efter år. Gallashowet blev vist søndag d. 19. marts og var en herlig festdag med show, musik, tombola og fuldt hus i Ganløse kro. Vi i Terre des Hommes Danmark er meget imponeret over så mange trofast møder op og støtter vores arbejde med børnene i Terre des Hommes. 

 

Tak Jan Schou og alle der er med til at gøre en forskel for Terre des Hommes Danmark.
Forældre tvunget til at vælge hvilket barn de sender i skole
Et af de lande, som lider ekstremt med inflationen er Sri Lanka. For et halvt år siden oplevede ø-nationen den værste økonomiske krise siden uafhængigheden i 1948. Roen, efter de tumultariske begivenheder for seks måneder siden, er tilbage i landet, men den økonomiske krise har skabt massearbejdsløshed og dramatiske prisstigninger, som rammer mange familier. Selvom skolen i Sri Lanka er gratis, uddeles der ikke måltider, skoleuniformer og skolematerialer. Det skal forældrene selv betale. Og med den store massearbejdsløshed og høje inflation, er forældre tvunget til at vælge hvilket af deres børn de skal sende i skole. De børn som ikke får lov at komme i skole græder af ren frustration over situationen. Mange familier spiser nogle dage intet, for der er ingen penge og på skolen, ser lærere og rektor flere børn besvime af sult. De største ofre for situationen i Sri Lanka er børnene. Læs hele historien her >

Vi har flere projekter i Sri Lanka og flere af børnene mangler faddere.  Hjælp med et fadderskab, som koster 110 kr. om måneden og vil gøre en kæmpe forskel – Følg linket >


Du kan også give et bidrag – se hvordan >

                                             


Sundhedsprogram i Gujarat - Det nytter at støtte
En anden glædelig nyhed er fra et af vores største projekter i Indien, Gujarat. Her støtter Terre des Hommes Danmark 250 børn med at sikre skolegang, især pigerne, som ofte bliver glemt. 
For penge og midler fra Terre des Hommes Danmark, har Gujarat projektet startet en form for sundhedsprogram med mad og medicin, så børnene får ernæringstilskud.

 
   


 
Projektet startede 1. december 2022 på Kaththadhar Primary School i Rapar, senere følger to andre skoler. Sundhedsprogrammet er for børn, som kommer fra økonomisk trængte familier og vil på sigt give børnene bedre ernæring i forhold til deres fysiske vækst og sundhed. 
 
     
  • Hver morgen får børnene krydrede frugter.
  • Hver eftermiddag bliver der tilføjet ernæringsmæssige ingredienser i deres mad, som tomater, jordnødder, ærter og andet nærende.
  • Hver aften når skolen lukker, får børnene en håndfuld snacks med hjem som består af; ristede jordnødder, jiggery, ærter, Chana, Chikki, der er lokale varer og er nærende.
   
 
Dette madsupplement vil med sikkerhed give børnene en ernæringsmæssig bedre sundhed. Der planlægges også regelmæssige sundhedstjek, hvor der bliver holdt øje med børnenes vægt, BMI og MUAC tapemåling. MUAC bruges til at måle overarmens omkreds på børn, for at identificere underernæring.   
 
   
   
 
Projektet i Gujarat blev startet, da området blev ramt af et voldsomt jordskælv med katastrofale følger for den fattige befolkning. Området grænser op til saltørken og tørre områder, derfor er der ikke meget vand i området og mange børn dør af diarré inden de fylder fem år.
Læs om Gujarat projektet lige her >
                                                                                                                          

Årets CSR-pris går til Bravo Tours
Terre des Hommes Danmark har uddelt CSR-pris til Bravo Tours, som gennem årene har støttet TDH DK. Vores landsambassadør Jan Schou har ved flere lejligheder været primus motor i årlige auktioner på Feriemessen i Herning. Derfor var Jan Schou også sammen med Terre des Hommes Danmarks landsformand Linda Svartzengren, da prisen blev overakt til Bravo Tours direktør Peder Hornshøj i Herning. 
 
   

Begrundelsen for prisen af vores Landsformand Linda Svartzengren:

"Bravo Tours sætter gæsten i centrum og skaber store ferieoplevelser, men I tænker og handler også uselvisk og med stor social ansvarlighed i civilsamfund langt fra Danmark. Er der noget smukkere end at give underprivilegerede børn en chance i en nådesløs verden?

Det har I trofast bidraget til i mange år – og derfor vil Terre des Hommes Danmark gerne anerkende jer for det ansvar i tager på jer:

Jeres støtte giver bl.a. børn mulighed for at gå i skole, den handicappede pige, der bliver givet en chance i livet eller måske drengen eller pigen, der lærer om bæredygtigt landbrug. De mange rørende julehilsner, vi hvert år modtager fra børnene siger det hele. Det er stort – og uanset hvor Terre des Hommes Danmark agerer, så er I med til at støtte op omkring vores operation."

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anbefaling

I øjeblikket viser DR en programserie med foredragsholder og tv-vært Christine Feldthaus, som hedder "Feldthaus og verdens sejeste kvinder". Serien sætter fokus på stærke kvinder og deres daglige kamp for at forbedre deres eget liv, for deres familier og medsøstre. Serien er interessant, fordi det i fremtiden kunne netop være dit sponsorbarn, som med en skoleuddannelse og støtte kunne blive en sej kvinde eller mand, som vil forbedre tilværelsen endnu mere.
Link ind til serien >

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terre des Hommes Danmark´s årlige Generalforsamling
Vores årlige Generalforsamling holdes i år søndag d. 14. maj kl. 14., og holdes i Sognegården, Sanderumvej 129, 5250 Odense SV. Husk, at du som medlem har adgang til vores Generalforsamling og dermed mulighed for indflydelse. 

Dagsorden kan læses her.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 Med nyligt forårsjævndøgn, flere lyse timer
og en snarelig Generalforsamling i Terre des Hommes, takker vi fordi du læser med, støtter og bakker op om vores arbejde.

Det er vi meget taknemmelige for.

 
 
 
 

                                                                                                                                            De varmeste hilsner,
Terre des Hommes Danmark       

          

Send gerne vores nyhedsbrev videre i dit netværk. På forhånd Tak.   
  
Næste Nyhedsbrev udkommer juni 2023                                                                                                                                                                                                            
Du kan læse om alle vores projekter - lige her
Støt nu