TERRE DES HOMMES DANMARK 

AT GØRE EN FORSKEL 

Du kan hjælpe os, med at gøre en forskel ved at donere som fadder, medlem eller bidrage med en enkel ydelse. Læs mere om hvordan du kan hjælpe et barn, til en bedre fremtid på vores hjemmeside. Eller følg os på de sociale medier. 

Terre des Hommes Danmark har eksisteret i 56 år. 

DU KAN FØLGE OS HER:

FACEBOOK FACEBOOK
I N S T A G R A M I N S T A G R A M
Twitter Twitter
Terredeshommes.dk Terredeshommes.dk
                                                                         

NYHEDSBREV

December 2023
Af næstformand Anja Olsen    
                                                                                                                                                                

Tak for dig – du er værdsat
I årets sidste nyhedsbrev fra Terre des Hommes Danmark vil vi gerne benytte lejligheden til at sige tusind tak for dit/jeres bidrag og støtte til vores projekter og børn i nød. Det er vi meget taknemmelige for, som vores landsformand Linda Svartzengren her skriver i en særlig julehilsen; 

Kære alle sponsorer,
Desværre lider millioner af børn verden over under både krigens rædsler og fattigdommens byrde. Konflikter og økonomiske udfordringer skaber en barsk virkelighed, hvor børn mangler basale fornødenheder som mad, sundhedspleje og uddannelse. Det er afgørende at arbejde sammen for at lindre deres lidelser og skabe en bedre fremtid for dem. Uden jeres uvurderlige støtte ville mange børn stå uden adgang til basale nødvendigheder som ernæring, sundhedspleje og uddannelse. Jeres engagement er afgørende for at skabe en tryggere og mere håbefuld tilværelse for disse sårbare børn. Vi er dybt taknemmelige for, at I er med til at gøre en positiv forskel i deres liv. Din støtte til Terre des Hommes giver mulighed for direkte at påvirke og forbedre livet for dem, der er mest sårbare. Din støtte kan hjælpe med at lindre lidelser, skabe bæredygtige forandringer og give håb til dem, der står over for udfordringer Lad os sammen være en positiv kraft og bidrage til at opbygge en bedre verden for alle. Vi har igennem mange år set resultater af, at det nytter noget.
Må julen bringe dig glæde, håb og velvære. Vi ser frem til et nyt år med fortsat samarbejde og indflydelse.
De varmeste julehilsner
Linda

 

Nyt fra vores skoleprojekt i Tanzania, Intel skolen

Vi fortalte i nyhedsbrevet i december 2022, at Intel skolens væksthus var blevet væltet af en kraftig storm. Det var ellers et væksthus, hvor de avlede så mange tomater og agurker, at de kunne sælge grønsager derfra, og endvidere være med til at give et tilskud til det daglige måltid, som alle skolebørnene får på skolen, måske det eneste måltid den dag. For vi skal tænke på, at mange af børnene kommer fra ekstremt fattige familier.

Væksthuset blev genopbygget i år for noget af overskuddet fra Ganløse showet, som vores landsambassadør Jan Schou hvert år får stablet på benene. Men trængslerne var ikke forbi, for alt var plantet til da Arusha blev ramt af meget regn i oktober, som ødelagde drivhusets planter, idet vandspejlet blev påvirket under drivhuset. Drivhuset er nu plantet til igen, og lad os så håbe, at der hverken kommer storm eller regn.

Ligeledes er bygningen til the Secondary School, som vi har omtalt tidligere, næsten blevet genopført, igen med hjælp fra Terre Des Hommes Danmark, og der er blevet indkøbt borde og stole til de 179 gymnasieelever, som går der.

 

Et nyt problem er desværre opstået. Der skal bygges et hegn omkring skolen, som har højeste prioritet. Det er på grund af det nærliggende lokalsamfund, som er vokset i løbet af de sidste par år, at der skal sikres den bedst mulige tryghed for teenagepigerne og de små børn, som bor på skolens hostel, og det er især om natten. Lige nu går der vagter hver nat omkring skolen.

Skolen har ingen penge til bygning af hegnet, derfor vil alle donationer blive modtaget med stor taknemmelighed.


Beløbet bedes indbetalt på konto nr. 7448   1011513 eller på mobilepay

 


 
Vi søger faddere til disse børn
 
 Kreativ og videbegærlig pige, Gujarat Indien
 Denne 12årige pige er et af børnene i Gujarat-projektet i Indien.   Pigen kommer fra et meget fattigt område. Faderen arbejder som   fåre- og gedehyrde og tjener ca. kr. 600 om måneden. Efter   Coronapandemien er de fleste børn kommet bagud med   indlæring,   men pigen her vil gerne lære noget. Hun er meget   kreativ og   videbegærlig i skolen, men har svært ved at lære matematik. Af andre grunde mangler hun en fadder i TDH og her kan DU gøre en stor forskel. Bliv fadder for pigen – og indirekte også for hele hendes familie.


6årig pige fra Sri Lanka, projekt Te-plantagerne
Denne lille pige lever under fattige vilkår. Hendes mor har mistet sin nærmeste familie, pigens bedsteforældre, og er alene med børnene, derfor har moderen ikke mulighed for at gå på arbejde. Samtidig er den økonomiske situation og krise i Sri Lanka katastrofal for mange familier, som lever i stor fattigdom. Også denne lille pige. Derfor er der hårdt brug for en fadder.

Bliv fadder for pigen – og indirekte også hendes mor og søskende. 

 6årig pige fra Mumbai, Indien

 Denne lille pige på 6 år går i 1. klasse. 
 Hendes skole ligger 20 minutters gang fra, hvor hun bor. Hendes   forældre  er meget opmærksomme på, at hun får en skolegang.  De er   meget fattige, kun faderen har arbejde og hans indkomst er sølle. De bor   i et værelse, i et lejet hus uden vand og toilet. 
 
Så pigen har hårdt brug for en fadder. 


11årig pige Halabaweva projektet, Sri Lanka
Denne lille pige er født i 2012, hun er den ældste i familien og har en lillebror på 2 ½ år. Hendes far har været stilladsmurer, men faldt ned og fik mange brud og er derfor uarbejdsdygtig for fremtiden. Derfor har det været hendes mor, som skulle tjene penge til de daglige fornødenheder, men pludselig blev hun syg. Så familien har virkelig brug for en sponsor til den lille pige, så hun kan fortsætte i skolen. Der er ikke råd til skoleuniform og bøger i deres situation. 
Ønsker du at støtte et af disse børn, så kontakt Dorthe Kristensen, telf. 60742015 eller mail til dorthe.kristensen@tdh-intra.dk

 
NYT FRA Terre des Hommes International - Children on the Move
 
 Terre des Hommes Danmark er en del af den internationale   organisation Terre des Hommes International Federation   (TDHIF). De 9 medlemslande er selvstændige   organisationer,  som udover navnet deler værdier, principper   og målsætning. Vi arbejder sammen, når det giver mening   og værdi, og vi i Terre des Hommes Danmark vil gerne have   et tættere samarbejde med vores kolleger i udlandet. Den   10. og 11. november deltog vores formand Linda og et   bestyrelsesmedlem således i TDHIF’s generalforsamling i   Milano. Her blev vi bl.a. præsenteret for, hvad de forskellige   medlemslande arbejder med.

Et eksempel på et meget aktuelt emne er Children on the Move. UNICEF anslår, at 50 millioner børn lige nu er på flugt fra krig, konflikt, ekstremt vejr, fattigdom osv. Terre des Hommes arbejder for at sikre børnene beskyttelse undervejs, således at de har adgang til et sikkert sted at være, mad, medicin og evt. undervisning. I Vestafrika søger mange børn og unge væk fra fattigdom og hen imod større byer og industri såsom guldminer og kakaoplantager. Her arbejder Terre des Hommes i et EU-finansieret projekt med både akut og mere langsigtet hjælp såsom etablering af plejefamilier og uddannelse af lokale omsorgsmedarbejdere.


 


Giv næstekærlighed i julegave
Står du og mangler en værtsgave, mandelgave eller en lille julegave, så giv næstekærlighed i julegave.

Vi har flere muligheder – et medlemskab af Terre des Hommes Danmark, som giver adgang til vores årlige generalforsamlinger og dermed indflydelse i vores forening. Et medlemskab koster 150 kr. årligt. Eller støt et barn til en bedre fremtid med skolegang, sundhed, mad og beskyttelse. Et fadderskab koster 110 kr. om måneden. Pengene kan endda trækkes fra i skat

________________________________________________________________________


Tak fordi du læser med, støtter og bakker op om vores arbejde. Det er vi meget taknemmelige for. Vi ønsker dig og dine kære en rigtig glædelig jul og et lykkebringende Nytår. 
De varmeste hilsner,
Terre des Hommes Danmark       

          

Send gerne vores nyhedsbrev videre i dit netværk. På forhånd Tak.   
  
Næste Nyhedsbrev udkommer marts 2024                                                                                                                                                                                                            
Mobilepay 176494
Du kan læse om alle vores projekter - lige her
Støt nu