MARTS 2024

Ganløse Kro må siges at være rammen for en række glædelige begivenheder, her i marts 2024. Et totalt udsolgt Gallashow, som vores landsambassadør skuespiller Jan Schou havde skabt med en række kendte skuespillere, og hvor alle de indsamlede penge gik ubeskåret til Terre des Hommes Danmark.  CSR-Prisen blev overrakt til ejeren af Ganløse Kro, Jan Bergmann. Et 25års jubilæum, som vores kasserer Dorthe Kristensen kan fejre i år, blev markeret og hyldet foran publikum.

Tillykke til alle og tak for jeres trofaste og næstekærlige indsats.

Videoklip Gallashow Ganløse Kro

 

________________________________________________________________________________
CSR-Prisen går til Ganløse Kro

Prisen blev overrakt til ejeren af Ganløse Kro, Jan Bergmann af vores Landsformand Linda Svartzengren, foran et totalt udsolgt Gallashow. Der blev holdt en personlig tale til Jan Bergmann for at være en virksomhed med et socialt ansvar. Talen lyder:

“I dag ønsker vi at anerkende og fejre en virksomhed, der har udvist ekstraordinær dedikation til at gøre en forskel i livet for nødlidende børn.

Det er med stor glæde og stolthed, at Terre des Hommes overrækker denne særlige CSR-pris til Ganløse Kro.

Gennem vores årlige gallashow har I formået ikke blot at danne rammerne for en fantastisk inspirerende og underholdende dag, men I har også formået at kanalisere ressourcer og opmærksomhed til dem, der har mest brug for det.

Jeres indsats har ikke haft en overfladisk effekt, nej den har faktisk ændret liv. Ved at støtte nødlidende børn har I skabt håb, muligheder og en lysere fremtid for mange, der ellers ville være fanget i mørket.

Derfor er det med stor glæde, at vi i dag overrækker denne CSR-pris til Ganløse Kro.

Jeres engagement, medmenneskelighed og vision fortjener vores dybeste respekt og anerkendelse.

Lad os sammen fortsætte med at inspirere hinanden til at gøre mere, og lad os altid huske, at vores handlinger har magt til at skabe en bedre verden for os alle.”

 

   

 

______________________________________________________________________________________

 

Marts 2023
Forrygende flot Ganløse Gallashow til fordel for Terre des Hommes Danmark
Igen i år blev Ganløse Gallashow til fordel for Terre des Hommes Danmark, en forrygende oplevelse med fuldt hus. Vores landsambassadør Jan Schou, hans kære skuespillerkollegaer og hele personalet i Ganløse Kro, hev en dag ud af kalenderen og optrådte og arbejde gratis til fordel for Terre des Hommes Danmark. En dag med masser af sjov, grin, musik, tombola og næstekærlig engagement.

Gallashowet d. 19. marts 2023 havde besøg af ugebladet HERogNU og omtalen blev bragt i ugebladet. Billederne taler for sig selv.

   
Fotograf Michael Stub for HERogNU

Februar 2023
Årets CSR-Pris tildeles Bravo Tour
Terre des Hommes Danmark har uddelt CSR-pris til Bravo Tours, som gennem årene har støttet TDH DK. Vores landsambassadør Jan Schou har ved flere lejligheder været primus motor i årlige auktioner på Feriemessen i Herning. Derfor var Jan Schou også sammen med Terre des Hommes Danmarks landsformand Linda Svartzengren, da prisen blev overakt til Bravo Tours direktør Peder Hornshøj i Herning.

Begrundelsen for prisen af vores Landsformand Linda Svartzengren:

“Bravo Tours sætter gæsten i centrum og skaber store ferieoplevelser, men I tænker og handler også uselvisk og med stor social ansvarlighed i civilsamfund langt fra Danmark. Er der noget smukkere end at give underprivilegerede børn en chance i en nådesløs verden?

Det har I trofast bidraget til i mange år – og derfor vil Terre des Hommes Danmark gerne anerkende jer for det ansvar i tager på jer:

Jeres støtte giver bl.a. børn mulighed for at gå i skole, den handicappede pige, der bliver givet en chance i livet eller måske drengen eller pigen, der lærer om bæredygtigt landbrug. De mange rørende julehilsner, vi hvert år modtager fra børnene siger det hele. Det er stort – og uanset hvor Terre des Hommes Danmark agerer, så er I med til at støtte op omkring vores operation.”

November 2022

Varmt hjemmestrik til Ukraine
Der er mange flittige hænder, som strikker til Terre Des Hommes Danmark til udsendelse til Ukraine. Der bliver strikket huer, strømper, trøjer, tæpper osv. Der er virkelig gang i produktionen. Den første sending er sendt afsted til Ukraine og når det bliver mulighed  for det, så kommer den næste sending afsted. Der er virkelig behov for alt.

Derfor, hvis nogle af vores læsere eller som kender nogen, som ligger inde med garnrester, så modtager vi det gerne med et stor tak.
Det kan sendes til:
Dorthe Kristensen
Kirsebærvej 1
8600 Silkeborg

 

April 2022

SØGES: Fadderskabsledere til frivilligt arbejde

Vil du være med til at gøre en verden til forskel?

Terre des Hommes Danmark søger fadderskabsledere, til at sikre skolegang for børn, primært i Indien og Sri Lanka. Opgaverne består i at være mellemled, mellem udvalgte projekter i Indien og Sri Lanka og fadderne i Danmark, som skal orienteres om deres fadderbarn/børn igennem de årlige rapporter, som bliver sendt til Danmark, samt bistå med kommunikationen når fadderne ønsker, at sende gaver ud til fadderbarnet/børnene.
Arbejdet er ulønnet og du vil være med til at styrke Terre des Hommes Danmark, så vi kan hjælpe endnu flere børn i nød.

 


Vi kan tilbyde;

 • Personlig oplæring og støtte til du er selvkørende
 • Et tæt samarbejde med vores ansvarshavende kontaktperson for fadderskabslederne Annette Jørgensen
 • Netværk af andre fadderskabsledere og med minimum to fysiske møder årligt
 • Relevant baggrundsmateriale så du kommer til at kende Terre des Hommes Danmark/International, samt skabeloner og diverse materialer så du kan strukturere dit arbejde
 • Egen e-mailadresse
 • Intranet at arbejde sikkert i
 • En engageret og dedikeret bestyrelse

Vi forventer at du;  

 • Er klar til at gøre en forskel
 • Villig til at lære og gøre en indsats i arbejdet med projekterne/fadderskaberne
 • Kan arbejde struktureret
 • Besidder sprogkundskaber minimum engelsk
 • Sætter en ære i frivilligt arbejde, også selvom det er ulønnet

Ønskes yderligere informationer, så kontakt endelig kontaktperson for fadderskabslederne og bestyrelsesmedlem Annette Jørgensen på mail acj@tdh-intra.dk

Du kan læse om Terre des Hommes Danmark her

 

Marts 2022

UKRAINE: Terre des Hommes Danmark og Terre des Hommes Schweitz i sammenarbejde om hjælp til Ukraine

Det er frygtelige billeder og nyheder vi ser og hører fra krigen i Ukraine. Millioner af kvinder og børn, der flygter og som må sige farvel til deres mand og far, der må blive tilbage og kæmpe for Ukraine. På togstationer i flere byer har kvinderne og børnene stået i kø i timevis, i kulde, frygt og udmattelse. Nogle kommer slet ikke med, når togene endelig ankommer, og må opgive eller kvinderne beder fremmede om at tage børnene med og redde dem. Derfor er der også børn, som flygter alene fra krigen i Ukraine, uden deres forældre eller familie til at passe på dem. Det gør dem ekstra sårbare og udsatte for vold, overgreb og udnyttelse.

 

Professionelle teams og autocampere ved grænseovergange
TDH Danmark og TDH Schweiz er gået sammen om at hjælpe børnene og kvinderne, der flygter ud af Ukraine og over grænserne til nabolandene; Moldova, Rumænien og Ungarn. Der har været stor mangel på koordinationen i modtagelsen af de rådvilde kvinder og børn, på flugt fra krig, bomber og ødelæggelser. Derfor er ni autocampere placeret ved grænseovergangene i de tre lande, hvor både en socialrådgiver, en psykolog, en sygeplejerske, Tdh personale, som kan tage sig af netværk og administrative opgaver, samt en chauffør med ansvar for logistik.

Disse teams vil med det samme kunne yde førstehjælp, beskyttelse og psykologisk hjælp. Og uddele hygiejne- og værdigheds kits, som indeholder masker og desinfektionsmidler mod Covid-19 og/eller kontanter, alt afhængig af deres akutte behov.

Sygeplejersken vil identificere og henvise, i tilfælde af alvorlige helbredsmæssige årsager, til lokale sundhedsfaciliteter, det kan være i tilfælde af kroniske sygdomme, mistanke om tilfælde af Covid -19 smittede, etc.

Psykologen vil yde psykologisk førstehjælp.

Hjælp os med at hjælpe de ukrainske børn og kvinder. SMS UK til 1245 og du støtter automatisk med 100 kr.

Pengene går til at medicin, rent vand, beskyttelse og sundhedsydelser.

 

Pictures Copyright: ©Tdh

 

Januar 2022
CSR-prisen overrækkes til ABC-pavilloner for deres støtte til døveskolen på Sri Lanka.

Det nytter at støtte. Døveskolen på Sri Lanka er et fantastisk eksempel på, at støtten fra Danmark hjælper en udsat gruppe børn og unge på Sri Lanka, som er døve. Børnene opnår kompetencer, som ellers er svære for en døv på Sri Lanka. Samtidig vil projektets resultater være positive for det srilankanske samfund, fordi uligheden mellem forskellige samfundsgrupper mindskes, så denne udsatte minoritetsgruppe får muligheder, der er sammenlignelige med jævnaldrende. Udover den almindelige skolegang og specialundervisningen, lærer børnene også håndværksmæssige fag, så de er klædt på til at kunne forsørge sig selv og deres familier.

Den støtte som ABC-pavilloner yder til døveskolen hvert år, betyder utroligt meget for skolen. Skolen har ansat en række lærere til undervisning af børnene, som er særlige lærere med de helt rigtige kompetencer, der er brug for i forbindelse med børn, som er hørehæmmede. Udgiften til lærerne er en stor post på døveskolens regnskab, og derfor er støtten fra ABC Pavilloner særdeles velkommen. Keld og Lene Facius, som har ABC-pavilloner, har besøgt døveskolen flere gange i forbindelse med rejser til Sri Lanka, med egne øjne set, hvor godt skolen fungerer.

På billedet ses vores Landsformand Linda Svartzengren overrække Keld og Lene Facius CSR-prisen, som tak for deres generøse hjælp til døveskolen på Sri Lanka.