Sådan arbejder vi

Mens Terre des Hommes indsamler penge i Danmark, samarbejder vi med lokale NGO’er, der sørger for, at vores projekter lever op til vores høje standarder om beskyttelse af børn.

Terre des Hommes Danmark har den højeste grad af certificering “Level 1” når det handler om at beskytte børn mod overgreb og ydmygelse i projekterne. Certificeringen udstedes af organisationen “Keeping Children Safe”, der løbende og uanmeldt kontrollerer de projekter vi er involveret i.

Ud over den direkte hjælp til nødstedte børn via fadderskaber, står Terre des Hommes Danmark gennem sin 50-årige levetid bag opførelsen af adskillige børnehjem, brønde og bygninger. Alt sammen noget, der har hjulpet med at skabe tryggere rammer for de nødstedte børn.

For tiden har Terre des Hommes Danmark projekter i gang i Asien, Afrika og Europa såvel som på Haiti.

Projekterne køres i et tæt parløb mellem vores projektledere i Danmark og de lokale NGO’er. Vi sørger også for løbende selv at besøge projekterne.

Terre des Hommes Danmarks arbejde består af to trin:

Trin 1

I Danmark har vi fokus på at indsamle midler/finansiering til vores projekter. Derfor handler arbejdet i Danmark i høj grad om at øge kendskabet til Terre des Hommes Danmarks arbejde for nødstedte børn for derved at skaffe nye medlemmer, faddere, erhvervspartnere og sponsorer.

Vores frivillige kræfter indsamler desuden hvert år pæne beløb ved afholdelse af events, hvor overskuddet går til Terre des Hommes. Det kan være alt fra afholdelse af loppemarkeder og modeshows til salg af julekort med mere.

Terre des Hommes Danmarks arbejde er 100 procent baseret på frivilligt arbejde. Det betyder, at alle indsamlede midler går ubeskåret til vores projekter.

Trin 2

Terre des Hommes Danmarks indsamlede midler bliver kanaliseret videre ud i de projekter, vi er involveret i rundt omkring i verden. Som medlem af Terre des Hommes’ internationale organisation er alle vores projekter godkendt og lever op til den internationale organisations krav om beskyttelse af børn. Læs mere om ”keeping children safe”- kravene her.

Vi samarbejder udelukkende med lokale, blåstemplede NGO’er som lever op til vores høje krav om børnebeskyttelse. Det indebærer, at de lokale socialarbejdere er trænet i at sikre, at børnene ikke lider last.