TERRE DES HOMMES DANMARK 

AT GØRE EN FORSKEL 

Du kan hjælpe os, med at gøre en forskel ved at donere som fadder, medlem eller bidrage med en enkel ydelse. Læs mere om hvordan du kan hjælpe et barn, til en bedre fremtid på vores hjemmeside. Eller følg os på de sociale medier. 

Terre des Hommes Danmark har eksisteret i 56 år. 

DU KAN FØLGE OS HER:

FACEBOOK FACEBOOK
I N S T A G R A M I N S T A G R A M
Twitter Twitter
Terredeshommes.dk Terredeshommes.dk
                                                                         

NYHEDSBREV

Marts 2024
Af næstformand Anja Olsen    
                                                                                                                                                                

Kære sponsor,
Vi vil gerne starte det første Nyhedsbrev i 2024 med at udtrykke den dybeste taknemmelighed for den generøse støtte, som I har ydet os. Jeres bidrag har en betydelig indvirkning på vores evne til at fortsætte vores vigtige arbejde og opfylde vores mål med at hjælpe nødlidende børn.

Vi sætter stor pris på den tillid, I har vist os ved at donerer pengebeløb til Terre des Hommes. Jeres engagement og støtte er afgørende for at skabe positive forandringer i vores projekter.

Vi vil gerne forsikre jer om, at jeres donation vil blive anvendt med omhu og til formål, der er i overensstemmelse med vores mission og værdier. Vi vil løbende holde jer opdateret om vores aktiviteter og de resultater, vi opnår takket være jeres støtte via vores Nyhedsbrev, hjemmeside og sociale medier.

Jeres bidrag gør en reel forskel, og vi er dybt taknemmelige for jeres støtte.

Endnu en gang, tusind tak for jeres venlighed og generøsitet.

Mange hilsner
Linda Svartzengren
Landsformand Terre des Hommes



Hurra for vores Landsambassadør skuespiller Jan Schou
Vi lægger ud med billeder fra årets forrygende Gallashow, som igen i år var totalt udsolgt og blev afholdt søndag d. 10. marts, på Ganløse Kro. Vores Landsambassadør Jan Schou havde skruet et fantastisk show sammen, med mange kendte skuespillere og formåede at give publikum en eftermiddag, de sent glemmer. Tak Jan Schou. Og stor tak til alle i Ganløse Kro, som arbejdede frivilligt og hvor alle de indsamlede penge gik ubeskåret til Terre des Hommes Danmark.

           

           



Videoklip fra GALLASHOW Ganløse Kro - kan se her: 
 

 
”Vores børn vil ikke være i skole, uden din støtte”
Vores fadderskabsleder Vasanthi Jayaweera, som er ansvarlig for projektet Helsingør Meth Care Children i Sri Lanka, har lige være på besøg for at besigtige projektet og sikre at kvalitetssikringen ud fra Terre des Hommes kriterier. Vasanthi skriver:

Mit møde med Helsingør Meth Care Children 29. januar 2024
"Da jeg forlod Danmark, var det -11 grader og da jeg landede i Sri Lanka var det 34 grader. Jeg nød det varme vejr i de første par dage, men det blev senere varmere og fugtigere.  Jeg har altid gjort mine besøg til en mulighed for at mødes med børn, forældre, Meth Care udvalgsmedlemmer og koordinatoren for Helsingør Meth Care Program.

Dette var mit andet besøg i løbet af et år. Jeg besøgte også børnene i april 2023, og hvor jeg mødte alle 15 børn i programmet, sammen med en forælder til hvert barn.
Siden Covid-nedlukningen er de offentlige skoler i Sri Lanka ikke kommet tilbage til de normale skoleåbnings- og lukketider. I år startede det nye skoleår den 20. februar.  Meth Care inviterede mig til at deltage i uddelingen af skoleartikler til børnene i programmet. Jeg indvilligede og deltog i arrangementet den 29. januar.

 

Jeg mødtes først med et par medlemmer af Meth Care Committee, nemlig pastor Asiri, professor Prinath og fru Lakmini, som er inspektør for Meth Care Day Care Centre, der drives af metodistkirken. Jeg benyttede lejligheden til at drøfte, hvordan vi bedre kan tjene de 15 børn, og vigtigheden af at udarbejde rapporter og regnskaber rettidigt. Programkoordinatoren, der ledede Helsingør-programmet i under et år, forlod programmet på grund af personlige forpligtelser. Derfor diskuterede vi, hvem der skulle overtage den ledede rolle for at holde kontakten med børnene og rapportere til Meth Care Committee. Pastor Asiri lovede at finde en passende person fra kirkesamfundet så hurtigt som muligt. Vi afsluttede også købet af en bærbar computer til Senumi, et af børnene i projektet.



Efter vores møde var det tid til at uddele uniformer og skoleartikler til børnene. Der var 12 børn ud af 15 børn til stede med en forælder hver. Jeg købte kage og chokolade til de børn og forældre, der hyggede sig, mens de fik en snak med mig. Forældrene sætter som altid pris på hjælpen og var taknemmelige for den fortsatte støtte. Nogle forældre har ingen ord for den værdi sponsorernes støtte giver, og som de modtager, som de siger med tårer i øjnene: "Tak for al hjælpen. Vores børn vil ikke være i skole uden din støtte."

                         

Forud for dette besøg var jeg også i Sri Lanka i april 2023 og besøgte børnene i programmet. Dengang var alle 15 børn til stede hos en af deres forældre. Ved hvert møde taler jeg med børnene om vigtigheden af uddannelse og deres trivsel. Jeg minder, dem også om den venlighed, der udvises af sponsorerne, der ser frem til at se børnene vokse op, uddanne sig og blive dygtige unge mennesker. Vi drøftede også eventuelle forbedringer af programmet og børnenes behov." Skriver fadderskabsleder Vasanthi Jayaweera.  
                                                                                                                    


CSR – Prisen, en virksomhed, som udviser socialt ansvar
I år besluttede Terre des Hommes Danmark, at give Ganløse Kro CSR-Prisen, som ejeren Jan Bergmann modtog med en personlig tale fra vores landsformand Linda Svartzengren: 

"I dag ønsker vi at anerkende og fejre en virksomhed, der har udvist ekstraordinær dedikation til at gøre en forskel i livet for nødlidende børn. Det er med stor glæde og stolthed, at Terre des Hommes overrækker denne særlige CSR-pris til Ganløse Kro.

 
    

Gennem vores årlige gallashow har I formået ikke blot at danne rammerne for en fantastisk inspirerende og underholdende dag, men I har også formået at kanalisere ressourcer og opmærksomhed til dem, der har mest brug for det." 

Resten af talen kan læses på vores hjemmeside:
 


Dorthe Kristensen – 25 år som frivillig i Terre des Hommes Danmark
Vores kasserer Dorthe Kristensen er hjertet i Terre des Hommes Danmark og kan i år fejre 25års jubilæum. Det blev markeret ved Ganløseshow d. 10. marts, hvor vores landsformand Linda Svartzengren holdt en personlig tale til Dorthe, som kan ses i denne video. 

 


OBS: Vores ordinære Generalforsamling afholdes i år søndag d. 28. april kl. 14, Sognegården, Sanderumvej 129, 5250 Odense SV. Alle vore medlemmer får en særskilt indbydelse. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Tak fordi du læser med, støtter og bakker op om vores arbejde. Det er vi meget taknemmelige for.

Vi ønsker dig og dine en rigtig god påske og et dejligt forår. 

 

De varmeste hilsner,
Terre des Hommes Danmark       

          

Send gerne vores nyhedsbrev videre i dit netværk. På forhånd Tak.   
  
Næste Nyhedsbrev udkommer juni 2024                                                                                                                                                                                                            
Du kan læse om alle vores projekter - lige her
Støt os - Mobilepay 176494